A Hangjáték a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Főváros zenei fejlesztési programja.

AYÉ! Családi énekkör

2022.11.21. 18.00

HELYSZÍN:
Pannon KözTér

KI TARTJA:
Szász Márk Boka

Milyen lesz? Röviden:

Mi is ez?

Biztosan előfordult már veled is,hogy egy koncerten vagy a buszon zötykölődve egy szám, hallgatása közben azon kaptad magad, hogy egészen máshol jártál gondolatban, mint ahol a valóságban éppen voltál. Próbáltad már, milyen az, ha ezt az utazást te magad idézed elő a saját hangoddal? Az AYÉ! Énekkörön megtapasztalhatod, ahogy a “hangutazás” közben ellazul a test, kikapcsol az elme, a játékok segítségével pedig oldódik a lélek. Nem kell, hogy profi zenész légy, nem lesz kotta és csak nagyon kevés a dalszöveg, a ritmusokat mozgáson keresztül ismerheted meg. Szinte észre sem veszed, és több szólamban énekelsz a többiekkel az adott hangszőnyegből a számodra legkényelmesebb szólamot választva
Akkor is gyere, ha eddig még csak alig zenéltél-énekeltél. Egy ennyire könnyed és felszabadult énekkör egészen varázslatos: olyan megtartó erővel bír, amiben a hangod úgy nyílik meg, ahogyan eddig talán sosem tapasztalhattad.

Aki tartja:

Szász Márk Bokának élete a felszabadult, közösen születő és közösen átélt éneklés és zenélés. Sokáig a konkrét formákat követve énekelt és zenélt (kontakt tánc alá, jógához, bábszínházhoz, Palya Beával, Bobby McFerrinnel, afro-karibi zenekarban), aztán – 12 évvel ezelőtt – eljutott Brazíliába, ahol az afro-brazil zenén keresztül megismerte a szabad, improvizált éneklés-dobolás csodáját és azt az extatikus, derűs, életerővel telített állapotot, amelybe ezáltal az ember kerülhet. Becenevéte szintén itt kapta: portugálul a Boca / Voca olyan ember, aki folyton énekel. A brazil élmények után Peru, Kolumbia, Kuba és Afrika zenéje következett, és mára ezek a vidékek és hangszereik adják a zenei alapot a szabadon éneklő körökhöz.

Kiket várunk?

Az AYÉ szabadon éneklő kör egy családos program, amire kortól függetlenül mindenkit hívunk, legyen az gyermek, kamasz vagy felnőtt – hiszen a közös nevezőnk az egyszerű, könnyed, játékos együtt éneklés.

OSZD MEG ISMERŐSEIDDEL ÉS PRÓBÁLJÁTOK KI EGYÜTT!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

próbáld ki, menj el, éld át!

aktuális programok