A Hangjáték a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Főváros zenei fejlesztési programja.

CityRocks Veszprém

2023.06.18. 15.00

HELYSZÍN:
Gyárkert Kultúrpark

Milyen lesz? Röviden:

cityrocks, zenélnijó

Zenélni jó! Együtt zenélni még jobb. Ezért a Hangjáték júniusban elhozza Veszprémbe a CityRocks-ot, hogy egy felejthetetlen élményt adjanak amatőr és profi zenészeknek.

Június 18-án, a Gyárkert Kultúrparkban több száz zenész csap együtt a húrokba, és éli át egy profi koncert izgalmát, a közös zenélés eufóriáját. A zenélő flashmob-on megszólalnak majd a legnagyobb rock slágerek, beírva ezzel Közép-Európa legnagyobb rockzenekarát Veszprém életébe. A zenélés felszabadító ereje sokaknak meghatározó emléket szerez majd ezen a koncerten.

A CityRocks-ot egy zenészekből álló baráti társaság alapította 2017-ben Magyarországon, Szegeden. A kezdeményezés célja az, hogy az élő zenét, azon belül is a rockzenét minél több emberhez juttassák el, valamint, hogy a profi és gyakorlott zenészek mellett olyan amatőröknek is koncertélményt tudjanak adni, akik eddig csak otthon magukban tudtak zenélni. Ráadásul mindezt egy rendhagyó közösségi élmény keretében, ahol a legkisebbektől a felnőttekig mindenki együtt zenél és énekel – egy alkalommal akár több ezren is! A CityRocks-on résztvevők között a gyerekek ugyanúgy megtalálhatók, mint az idősebb korosztály. Sem alsó, sem felső korhatár nincs, az eddigi koncerteken a legfiatalabb hangszeres résztvevő 8, a legidősebb pedig 74 éves volt. A CityRocks fontos célkitűzése – az élő zene és a rock népszerűsítése mellett – egy összetartó, zenét szerető és művelő közösség kialakítása. A CityRocks alkalmakra rendszeresen érkeznek zenészek a Kárpát-medence minden országából, ahogyan Lengyelországból, Ausztriából, Németországból, Nagy-Britanniából, Svédországból, Franciaországból és Olaszországból is.
További információk, zenészeknek jelentkezés a CityRocks nagyzenekarába: www.cityrocks.eu

Program:
15.00-17.00 CityRocks nyilvános főpróba
17.20 Carl zenekar koncert 18.00-ig
18.30 CityRocks – Közép Európa legnagyobb rockzenekara – flashmob koncert
Vége: 20.30-21.00 óra
Műsor:
Omega – Petróleum lámpa/ JET – Are you gonna be my girl/ Iggy Pop – Lust for life/ medley
Twisted Sister – We’re not gonna take it
Fish – Gyere ki a rétre
Intim Torna Illegál – Örökké
Tankcsapda – Gyűrd össze a lepedőt
Bikini – Ki visz majd haza
Republic – Repül a bálna
Depeche Mode – Enjoy the silence
Billy Idol – Rebell yell
Nirvana – Smells like teen spirit
Ramones – Blitzkrieg bop
Green Day – American idiot
White Stripes – Seven nation army

A műsorban fellépő Carl zenekarról:
A Carl 2020-ban alakult, alter/indie rockot játszó zenekar, akik a 2022-es CityRocks/Öröm a zene könnyűzenei tehetségkutató különdíjasai.
Jelenleg a „Kicsit legyek egyedül” első nagylemezük és két megjelent videóklip után, Szeged és az ország underground klub és fesztivál vérkeringésébe szeretnének bekerülni. Felléptek a Szegedi Ifjúsági Napokon, az Alpárfeszten, a Kanizsa Feszten és más hazai fesztiválokon. Jelenleg következő lemezükön dolgoznak.

További infók: https://www.facebook.com/carltheband/about

Az esemény nézőként is ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amit az alábbi a linken keresztül tehettek meg (A „jegyet vásárolok” gombra kattintva lehet az ingyenes jegyeket igényelni) https://veszprembalaton2023.hu/esemeny/cityrocks-veszprem…

A műsorváltoztatás jogát a szervezők fenntartják!

Kedvezőtlen időjárás esetén a kezdési időpontok módosulhatnak, illetve a szervezők élhetnek a rendezvény 2023. június 25 -i esőnapjának alkalmazásáról.

OSZD MEG ISMERŐSEIDDEL ÉS PRÓBÁLJÁTOK KI EGYÜTT!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

próbáld ki, menj el, éld át!

aktuális programok