A Hangjáték a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Főváros zenei fejlesztési programja.

Elektronikus zenei workshop

2022.11.14. 18.00

HELYSZÍN:
Pannon Egyetem K épület

Milyen lesz? Röviden:

elektronikus, house, sampler, sound design, szintetizátor, techno

Mi is ez?

Egy olyan workshop, mely során az elektronikus zene készítés alapvető eszközeivel, hangszereivel (dobgépek, szintetizátorok, szekvenszerek, samplerek, grooveboxok, effektek), kicsit azok történetével ismerkedhetnek meg a résztvevők. Az érdeklődők korától függően lehetőség nyílik megismerkedni a hangkészítés (sound design) alkotóelemeivel, a hanghullámokkal, oszcillátorokkal, modulátorokkal, filterekkel, burkológörbékkel, stb. azaz az elektronikus hangszerek főbb egységeivel. Mindezt természetesen hangszereken kipróbálva, a gyakorlatban azonnal illusztrálva. A számítógépes zenekészítést is érintjük de a hangsúlyt inkább a hangszereken való játékra helyezzük és kevésbé a monitor előtti munkára.

Alapfokon a hangszerek megismerése, azok lehetőségeinek kipróbálása a cél, aztán sorra kerülhetnek a különböző elektronikus zenei stílusok (techno, house, hiphop, trance, trap, dub, generatív, ambient, stb.), illetve az elektronikus zene egyéb felhasználási területei (pl. filmzene) és végül készíthetünk életképes kompozíciókat is.

Regisztrálj!

Az események ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek. Regisztrálni dátum és név megadásával a hello@hangjatek.hu e-mail címen lehet.

OSZD MEG ISMERŐSEIDDEL ÉS PRÓBÁLJÁTOK KI EGYÜTT!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

próbáld ki, menj el, éld át!

aktuális programok