A Hangjáték a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Főváros zenei fejlesztési programja.

Énekeld magad szabaddá! – Hang-játék fiataloknak Palya Beával

2023.05.11. 17.30

HELYSZÍN:
Hangvilla (Konferencia terem)

KI TARTJA:
Palya Bea

Milyen lesz? Röviden:

ének, énektechnika, fiatal, interaktív, közösségi, légzés, önismeret

Mi is ez?

90 perces workshop a 14-18 éves korosztálynak Palya Bea vezetésével, ahol az énekes-ritmikus improvizációval és a saját hangjukkal ismerkedhetnek játékos formában.

Kiknek?

Szeretsz énekelni, de úgy érzed, hogy még több van benned, még nem fértél hozzá a hangod rejtett kincseihez? Esetleg félsz mások előtt énekelni? Szeretsz játszani a ritmusokkal, és kellene egy közös buli, ahol minden stimmel, ahol egyszerre lüktet a ritmus? Szeretnél kiszakadni a mindennapokból? 

Gyere! Ezen a workshopon másfél óráig játsszunk a hangunkkal, a bennünk lakó ritmusokkal. Tanulunk egy adag jó dallamot, és hangszerként játszunk a testünkön. Összekötjük a népdalokat a modern zenével, és elindulunk az énekes-ritmikus improvizáció útján. A játékokból pedig születik egy dal, amit közösen írunk, és örökre a tiéd!

Miért a dal?

A dal a legerősebb üzenetközvetítő, teremtő erővel bíró forma: a dalszöveg hat az elmére, ám ezek énekelt szavak, az erejüket a fizikai rezgés sokszorozza meg: behatolnak a zsigerekbe, és konkrét lépésre bírják a szervezetünket.Dallal átírhatjuk a saját életünket, a kapcsolatainkat. A hangadás, az ének az emberi kapcsolódás egyik legmélyebb, legjobban működő eszköze.

Aki a foglalkozást tartja: Palya Bea

Palya Bea vagyok, énekes-dalszerző-tanár-coach, lassan 40 éve a dalok birodalmának lakója. 4 évtizede koncertezem, 18 saját lemezem jelent meg, több mint 500 dalt írtam, és több, mint 4 ezer embernek segítettem abban, hogy megtalálják a saját hangjukat. Az önkifejezés mellett egyre fontosabb tehát az, hogy a tudásommal másokat szolgáljak. A velem zajló közös hang-munka egyszerre énekes mesterségbeli fejlődés, és önismereti tapasztalás. A teljes lényemet beleadom, és az éneklés mesterfogásainak átadása mellett szeretve-tanítok. Ez a – szinte anyai minőségű – elfogadás és figyelem adja a biztonságot ahhoz, hogy a hallgatóim elérjék a vágyott változást a hangjuk használatában, az éneklésben, és ez növekedést hozzon az életük többi területén is.

Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Regisztrálj az alábbi űrlap kitöltésével:

OSZD MEG ISMERŐSEIDDEL ÉS PRÓBÁLJÁTOK KI EGYÜTT!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

próbáld ki, menj el, éld át!

aktuális programok