A Hangjáték a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Főváros zenei fejlesztési programja.

Énekeld magad szabaddá! – Hang-játék fiataloknak Palya Beával

2023.05.11. 17.00

HELYSZÍN:
Hangvilla (Konferencia terem)

KI TARTJA:
Palya Bea

Milyen lesz? Röviden:

ének, énektechnika, fiatal, interaktív, közösségi, légzés, önismeret

Mi is ez?

90 perces workshop a 14-18 éves korosztálynak Palya Bea vezetésével, ahol az énekes-ritmikus improvizációval és a saját hangjukkal ismerkedhetnek játékos formában.

Kiknek?

Szeretsz énekelni, de úgy érzed, hogy még több van benned, még nem fértél hozzá a hangod rejtett kincseihez? Esetleg félsz mások előtt énekelni? Szeretsz játszani a ritmusokkal, és kellene egy közös buli, ahol minden stimmel, ahol egyszerre lüktet a ritmus? Szeretnél kiszakadni a mindennapokból? 

Gyere! Ezen a workshopon másfél óráig játsszunk a hangunkkal, a bennünk lakó ritmusokkal. Tanulunk egy adag jó dallamot, és hangszerként játszunk a testünkön. Összekötjük a népdalokat a modern zenével, és elindulunk az énekes-ritmikus improvizáció útján. A játékokból pedig születik egy dal, amit közösen írunk, és örökre a tiéd!

Miért a dal?

A dal a legerősebb üzenetközvetítő, teremtő erővel bíró forma: a dalszöveg hat az elmére, ám ezek énekelt szavak, az erejüket a fizikai rezgés sokszorozza meg: behatolnak a zsigerekbe, és konkrét lépésre bírják a szervezetünket.Dallal átírhatjuk a saját életünket, a kapcsolatainkat. A hangadás, az ének az emberi kapcsolódás egyik legmélyebb, legjobban működő eszköze.

Aki a foglalkozást tartja: Palya Bea

Palya Bea vagyok, énekes-dalszerző-tanár-coach, lassan 40 éve a dalok birodalmának lakója. 4 évtizede koncertezem, 18 saját lemezem jelent meg, több mint 500 dalt írtam, és több, mint 4 ezer embernek segítettem abban, hogy megtalálják a saját hangjukat. Az önkifejezés mellett egyre fontosabb tehát az, hogy a tudásommal másokat szolgáljak. A velem zajló közös hang-munka egyszerre énekes mesterségbeli fejlődés, és önismereti tapasztalás. A teljes lényemet beleadom, és az éneklés mesterfogásainak átadása mellett szeretve-tanítok. Ez a – szinte anyai minőségű – elfogadás és figyelem adja a biztonságot ahhoz, hogy a hallgatóim elérjék a vágyott változást a hangjuk használatában, az éneklésben, és ez növekedést hozzon az életük többi területén is.

Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Regisztrálj az alábbi űrlap kitöltésével:

OSZD MEG ISMERŐSEIDDEL ÉS PRÓBÁLJÁTOK KI EGYÜTT!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

próbáld ki, menj el, éld át!

aktuális programok

2023.04.03. 18.00

03

2023.04.04. 09.30

04

2023.04.04. 10.15

04

2023.04.06. 17.00

06