A Hangjáték a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Főváros zenei fejlesztési programja.

JaMese – ÉlményÉnek Workshop

2022.11.04. 18.00

HELYSZÍN:
Pannon KözTér

KI TARTJA:
JaMese

Milyen lesz? Röviden:

dalírás, ének, felnőtt, hangképzés, közösségi, kreatív, önfejlesztés, workshop

Mi is ez?

Mindannyiunk elemi szükséglete kapcsolódni önmagával. Az éneklés lehetőséget nyújt egyszerre önmagad megismerésére és a saját magadról való kommunikációra másokkal. Az énekhang általi kommunikáció olyan autentikus mód, amelyre egyre kevesebb aktív megélési lehetőségünk van, pedig képes teljesen áthuzalozni a gondolatainkat, érzéseinket.

Az ÉlményÉnek workshop egy olyan, éneklésre fókuszáló közösségi tér, ahol védett, intim közegben oszthatják meg a csoporttagok az ezzel kapcsolatos érzéseiket, megéléseiket, segítséget kérhetnek, vagy inspirálhatják egymást.

Kreatív, önreflexív énekes feladatokkal segíti a résztvevőt a önkifejezés törékeny útján, amelynek a végén valódi kapcsolódásokra van lehetőség. A zenei improvizáció minden ember sajátja. Képesek vagyunk rá akkor is, ha nem tanultuk. Ezekre az alapkészségekre építve játszhatsz és alkothatsz hanggal, eszközök nélkül a foglalkozás során.

Milyen élményekre számíthatsz az 1-1,5 órás énekes alkalom alatt:

  • könnyed és energikus énekhanggal való játékokra
  • a levegőd útjának tudatosítására
  • egyéni komfortzónád tágítására
  • a rejtett kreatív dallamalkotó képességed felszínre bukkanására

Az ÉlményÉnek workshopot tartja:

Molnár Emese énekes, dalszerző, a JaMese zenekar névadója és frontembere.

ÉlményÉnek néven indította el két évvel ezelőtt workshopjait, amelyek mellett az elmúlt években számos nagyobb fesztiválra is meghívást kapott, ahol több száz ember vett részt énekes programjain, mint például a kapolcsi Művészetek Völgye vagy a 2019-es Budapesti Marketing Fesztivál.

2021-ben Szabad bennem a levegő címmel indított podcastot, amelyben ismert énekesekkel beszélget a hanggal kapcsolatos megéléseikről.

Az ÉlményÉnekhez kapcsolódóan létrehozott Facebook csoport mostanra több mint 500 tagot számlál és a korábban létrehozott 21 napos ÉlményÉnek Kihívás a karantén alatt nagy sikerrel zajlott le online. A workshopokon és a kihívásban nem pusztán az éneklés örömteli megélése a cél, hanem önreflexióra, improvizációs alapkészségekre és a mindenkiben fellelhető zenei kreativitásra épülő felismeréseken van a hangsúly.

Emese három szóló albumának megírása, megjelentetése és a koncertezés mellett több mint 10 éve tart egyéni énekórákat. Ezt a rengeteg tapasztalatot igyekszik az ÉlményÉnek feladatokba összegezni.

ÉlményÉnek csoport: https://bit.ly/2VTMjpd
Szabad bennem a levegő PODCAST:

Molnár Emeséről és a JaMeséről bővebben: www.jamese.hu

A JaMese honlapján a témában olvasható több írás is:

http://www.jamese.hu/blog/elmenyenekles/
http://www.jamese.hu/blog/enekes-kihivas-oromenek/
http://www.jamese.hu/blog/elmenyeneken-innen-es-tul/

OSZD MEG ISMERŐSEIDDEL ÉS PRÓBÁLJÁTOK KI EGYÜTT!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

próbáld ki, menj el, éld át!

aktuális programok