A Hangjáték a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Főváros zenei fejlesztési programja.

MAO Creative Crew koncert

2023.12.20. 11.15

HELYSZÍN:
Deák Ferenc utcai Rendezvényközpont

Milyen lesz? Röviden:

jazz, klasszikus, koncert, MAO

Mi ez?

Közös zenei játék a nemzetközi hírű Modern Art Orchestra tagjaival! A repertoáron a jazztörténet izgalmas darabjai a MAO világszínvonalú zenészeinek előadásában!
A hallgatóság egy rendhagyó, kreatív, élményközpontú jazz koncerten ismerkedhet meg a jazz alapfogalmaival.

Fekete-Kovács Kornél, a Modern Art Orchestra művészeti vezetője 2019-ben megalkotta a MAO Creative Crew iskolai programot, melynek keretében a zenekar kisformációs felállásban mutat be egy ismeretterjesztő, interaktív programot, amely a jazz muzsika legendás alakjain keresztül mutatja be a jazz történetiségét, illetve a műfaj attribútumait. A koncertet évek óta nagy sikerrel játssza a MAO kisformációja nemcsak iskolákban, hanem számos rendezvényen, fesztiválon is, köszönhetően a program minden korosztály számára élményt adó, interaktív, ismeretterjesztő jellegének.
A műsor a klasszikus zene és a jazz muzsika határait feszegetve játékosan világít rá a műfajok közötti hasonlóságokra, párhuzamokra, kitérve természetesen a közöttük meghúzódó különbségekre is. A főként klasszikus jazz darabokból és azok átdolgozásaiból álló program a zene alapvetéseit, fogalmait, és egyetemességét hangsúlyozza közérthetően és szórakoztatóan.

OSZD MEG ISMERŐSEIDDEL ÉS PRÓBÁLJÁTOK KI EGYÜTT!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

próbáld ki, menj el, éld át!

aktuális programok